En ollut aiemmin kokeillut ns.mutakakun tekoa..mutta nyt löysin aivan mielettömän ihanan ohjeen ja oli pakko heti kokeilla. Tämä oli aivan mielettömän hyvää!!! Meillä tullaan tekemään tätä monta monituista kertaa. Ohjeen löysin Fazerin reseptiarkistosta.

Ainekset

  • 200 g Fazer Tumma leivontasuklaata (käytin itse Brunbergin vaaleaa suklaataa sekä vähän Fazerin valkoista suklaataa, siis yhteensä 200g)
  • 200 g voita
  • 4 kpl munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Tee näin

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n. 25 - 26cm).

Paista uunin alatasolla n. 15-20 min. Mud Cake jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa.

Tarjoile vadelmien ja jäätelön kera.

Vinkki!Mud Caken idea on että kakku on sisältä "raaka" ja vain reunoilta paistunut. Jäähtyneenä sitä on helpompi käsitellä ja jääkaappikylmänäkin maistuu hyvälle. Kakun voi hyvin valmistaa päivää ennen tarjoilua.